Jaarprogramma 'HB in Ontwikkeling'

Coaching van creatieve, hoogbewuste jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel die tijdelijk (dreigen) vast (te) lopen in het reguliere onderwijs

Trainers

:

Albert Kaput & Desirée Houkema

Data

:

4 weekenden (1,5 dagen) op vrijdagavond vanaf 19 uur en zaterdag tot 20:30 uur
In 2019: op 4-5 oktober
In 2020: op 10-11 januari, 10-11 april, 18-19 september (reservedata: 11-12 december)
+ minimaal 3 tussentijdse intervisiebijeenkomsten gedurende het jaarprogramma
De hierna eerstvolgende groep start in het voorjaar van 2020 (data volgen)

Locatie

:

Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM in Driebergen (www.bergsebossen.nl

Deelnemers

:

minimaal 12 – maximaal 16 (coaches/mentoren/begeleiders/jeugdhulpverleners)

Prijs

:

De groep die start vanaf 4/5 oktober ontvangt nog 20% korting: € 1995,- inclusief: trainingsmateriaal, koffie/thee en 4x overnachtingen, ontbijt, lunch en diner 
De prijs is €2495,- voor de volgende trainingsgroepen (vanaf voorjaar 2020)

Vergroot je eigen bewustzijn en je handelingsbekwaamheid in het werken met creatieve, hoogbewuste jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel!

In het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’ werken we meestal met een hele diverse groep professionals die met elkaar gemeen hebben dat ze graag meer willen betekenen in de begeleiding van creatieve, hoogbewuste jongeren die (dreigen) uit (te) vallen in een reguliere setting.

Het programma sluit flexibel aan op de expertise en ervaring van de deelnemers. We verdiepen eigen inzichten, scherpen vaardigheden naar behoefte aan, benutten de kwaliteiten en talenten die in de groep aanwezig zijn en we investeren in een netwerk van professionals die met en van elkaar kunnen leren en zichzelf willen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Er is daarbij veel interactie met elkaar, omdat er in de diversiteit van wat iedere deelnemer mee brengt veel meerwaarde zit. Met betrekking tot het vervullen van je coachende rol in de begeleiding van jongeren, gaan we er vanuit dat je al over de nodige coaching vaardigheden beschikt, waar op verder gebouwd kan worden.

Het belangrijkste doel van het jaarprogramma is dat je voor jezelf, mede gespiegeld door de anderen, onderzoekt en helder krijgt hoe jij in je werkzaamheden beter aan kunt sluiten op wat de creatief denkende kinderen/jongeren nodig hebben, zodat je aan kunt sluiten op wat bij hen past. Daarnaast is er aandacht voor jouw rol in relatie tot de context, waarin deze jongeren zich bevinden. Zij ervaren vaak veel onbegrip en een grote mismatch met wat de omgeving van hen vraagt. Iemand die hen begrijpt en bij kan staan in dit proces, zodat de omgeving hen ook beter begrijpt en ondersteunend kan zijn in het faciliteren van passende ontwikkelmogelijkheden, is dan van groot belang.

Door de vier weekenden en de tussentijdse bijeenkomsten in zelf samengestelde intervisiegroepen, in combinatie met de ervaringen die je opdoet door het toepassen van nieuwe inzichten in je eigen individuele context, ontwikkel je jezelf verder. Je bent met dit programma dus gedurende een jaar bezig om hierin je eigen weg te vinden, in een groeiend en inspirerend netwerk van andere betrokken professionals die ook meer willen betekenen voor de doelgroep.

Wat levert het je op?

 • Je bent je meer bewust van de invloed die je hebt: wat werkt wel/niet bij deze jongeren?
 • Je scherpt je vaardigheden en attitude aan die maken dat je beter in contact komt met de jongeren;
 • Je hebt een beter inzicht in hoe jij als coach het verschil kunt maken;
 • Je scherpt je visie op begaafdheid aan en brengt dit (meer) in lijn met jouw manier van coachen;
 • Je breidt je coaching repertoire uit, zodat dit (nog) beter bij jou en de jongeren past;
 • Je maakt deel uit van een groeiend en inspirerend landelijk netwerk van coaches die zich gezamenlijk met veel passie inzetten voor de jongeren die kwalitatief goede ondersteuning hard nodig hebben wanneer zij (dreigen) uit (te) vallen.

Wat kun je verwachten?

 • Je maakt kennis met de 6 essentiële coaching elementen die zijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in het coachen van honderden uitgevallen getalenteerde jongeren;
 • Je ervaart de betekenis van de effectieve toepassing van het model ‘Talent In Ontwikkeling’ (TiO), gekoppeld aan je eigen doelen en doorloopt bewust alle facetten hiervan, zodat je dit kunt verbinden aan de coaching van jongeren;
 • Je brengt eigen casussen in en deelt jouw praktijkervaringen en inzichten in interactie met andere deelnemers, onder supervisie van de trainers;
 • Je verzamelt en ontwikkelt bruikbare materialen om in te zetten bij het coachen;
 • Je stemt je persoonlijke coaching stijl af op een manier die past bij deze jongeren;
 • Je neemt tussen de groepsbijeenkomsten door deel aan een intervisiegroep;
 • Je kunt gedurende het jaar gebruik maken van supervisie bij complexe casussen.

Wil je deelnemen aan het trainingsprogramma ‘HB in Ontwikkeling’?

* Stuur dan het ingevulde inschrijfformulier z.s.m. per e-mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Heb je interesse, maar kun je niet op 4-5 oktober van start gaan? Dan kun je het inschrijfformulier ook gebruiken om je interesse kenbaar te maken. We houden je dan op de hoogte van nieuwe data waarop je deel kunt nemen.

SKJ

Accreditatienummer SKJ202958 (56 punten)